Böttcher 300 Yaşında: KASAD’dan 2025’in İlk Tanıtım Toplantısı!

Yılın ilk KASAD tanıtım toplantısında, matbaa ve baskı teknolojileri sektöründe dünya çapında lider bir marka olan üyemiz Böttcher Türkiye firması konuk oldu. Swissotel The Bosphorus’ta düzenlenen bu özel etkinlikle Böttcher’in 300. Kuruluş yılını da birlikte kutlandı. KASAD üyeleri Böttcher’in köklü tarihini ve sektöre kazandırdığı yenilikleri daha yakından tanıma fırsatı buldu. Etkinlik, KASAD Hatıra Orman Plaket Töreni ve açılış konuşmalarıyla başladı. KASAD Başkanı Alican Duran açılış konuşmasında;

“2024 diğer sektörlere göre kendini koruyabildiğimiz bir yıl oldu. Tonajlarda hafif bir düşüş olsa da diğer sektörlere göre üretimde daha iyi bir yıl geçirdik. Hammadde fiyatları düştü. Kuşkusuz sert bir rekabet ortamı var. Türkiye AB ile et ve tırnak gibi. Avrupa bizim karton ambalajda olduğu gibi diğer ihracat sektörelerinde de en büyük müşterimiz. Oradaki en küçük bir kötüye gidiş hemen bize yansıyor. Avrupa’da işlerin iyi gitmediğini görüyoruz. Talepte artış yok. Özellikle ilk yarı için beklentiler olumlu değil. Umarım ikinci yarıda bir düzelme olur. Avrupalılar daha çok kişisel hayatlarına para harcıyorlar, sosyal yaşamdan ödün vermiyor, tatile gidiyor ama bir şey tüketme konusunda adım atmıyorlar. İnsanlar bir anlamda tercihlerini yaşam tecrübesinden yana yapıyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

KASAD Karton Ambalaj Sanayicileri Derneği Hatıra Ormanı

Sonrasında ilk etapta 14.400 ağaçla Pendik Bolluca Köyünde oluşturulan KASAD Hatıra Ormanı’na bağışta bulunan 45 KASAD üyesine, yapılan anlamlı bir törenle KASAD ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen sertifikalar dağıtıldı. KASAD tarafından, yeşil bir dünya ve karbon ayak izini azaltmak amacıyla ve sadece karbon salınımını dengelemek için değil doğal yaşamı da desteklemek amacıyla “Doğaya Değer Katan Her Adım, Geleceğe Yapılan En Güzel Yatırım” sloganıyla oluşturulan ormanlar, sürekli bir etkinlik olarak gelecek yıllarda da tekrar edilecek.

Bu anlamlı törenin ardından, Felix Böttcher Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Max Heggemann, markanın tarihine ve sürdürülebilirlik odaklı PQS-Konsepti’ne dair bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Heggemann, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “300 yıllık tarihimiz, yalnızca bir başarı hikayesi değil, aynı zamanda sektörel gelişim için attığımız her adımda sürdürülebilirlik ve yeniliğin rehberliğinde bir yolculuktur. Sektörün dijitalleşme ve çevresel zorluklarla karşılaştığı bu dönemde, PQS-Konsepti gibi çözümlerle geleceğe ışık tutmaya devam edeceğiz.” Heggemann konuşmasını, baskı ve karton ambalajın Avrupa ve dünyada gelişimi ve sektörün geleceği ile ilgili verdiği bilgilerle tamamladı. Toplantıda ayrıca, KASAD üyesi firmalara yönelik karton ambalaj sektörüne özel ürün çözümleri tanıtıldı. Böttcher Türkiye Genel Müdürü Ozan Karaca, Böttcher’in bu alandaki ürünleriyle sektörde nasıl fark yarattığını anlatarak, ambalaj üreticilerinin uluslararası pazardaki rekabetçiliğini artıracak önemli detaylara değindi.

Sektör İçin Kritik Adımlar

Böttcher’in 300. yıl kutlaması, yalnızca bir anma etkinliği değil, aynı zamanda sektörel bilgi paylaşımı ve iş birliği için önemli bir platform oldu. Etkinlik boyunca, sürdürülebilirlik, dijitalleşme ve inovasyon gibi konular derinlemesine ele alındı. Katılımcılar, sektördeki bu yenilikleri daha iyi anlayarak, kendi süreçlerini bu doğrultuda geliştirme fırsatı buldular.

İhracat İçin Kritik Adımlar

Özellikle ihracat yapan, direkt ve son kullanıcıları aracılığıyla dolaylı olarak ihracat gerçekleştiren karton ambalaj üreticileri için bu seminer büyük önem taşıdı. Seminer, katılımcılara sektördeki gelişmeler hakkında önemli bilgiler sunarak, ihracat süreçlerinde karşılaşılan zorlukların aşılması, üreticilerin uluslararası pazarda rekabetçi kalabilmeleri için gerekli koşulları sağlamak amacıyla yapılması gereken gerekli stratejilerin belirlenmesine katkı sağladı.

Leave a Comment