05-07-2023 15:01:31 Son Güncelleme: 18-02-2024 20:09:31

MERT BAKSİ YOUTUBE’DE BAŞARILI OLMANIN FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI

Uzun dönem medya sektöründe emek veren Mert Baksi son dönemde Youtube’deki pek çok popüler yapımda imzası bulunan bir isim. Hal böyle olunca biz de kapısını çaldık ve Youtube’de başarılı olmanın formülünü uzman ağızdan dinledik. İşte Manşetteyiz Dergiye özel Youtube’de başarılı olmanın formülü…
MERT BAKSİ YOUTUBE’DE BAŞARILI OLMANIN FORMÜLÜNÜ AÇIKLADI

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Mert Baksi. 35 yasındayım İstanbul doğumluyum. 2010 yılından beri medya sektöründeyim. 2014 yılında kendi ajansımı kurdum ve 2017 yılına kadarajansı olarak hizmet verdim. 2015 yılında kiralık aşk dizisinde 8-9 bölüm hem oyunculuk hem dedirektörlüğü yaptım. Dizi bittikten sonra ajansımı dijitale doğru evirdim çünkü orası daha heyecanı yüksek ve daha eğlenceli geldi bana. 2017’den beri Level Studio olarak hem prodüksiyon hem de Youtube ve sosyal medya danışmanlığı olarak faaliyet gösteren bir şirketiz.

Youtube’de başarılı olmanın ve iyi bir youtuber olmanın kriterleri neler?

Youtube’de başarılı olmak için aslında birden fazla kural var tabi ki, ama bence en önemlisi istikrarlı ve sabırlı olmak. Hayat çok hızlı akıyor dolayısıyla kendini hepetmek gerekir. Dünyayı ve gündemi çok sıcak bir şekilde takip etmek ve bunu lehine çevirici hamlelerde bulunmak seni diğerlerinden her zaman farklı kılan bir özellik olur.

Videoların çok izlenmesi için nelere dikkat etmek gerekir?

Yapmıs olduğun içeriğin istikrarı çok önemlidir. Youtube sabır işi olduğu için önce kitleni oluşturana kadar kısa net videolarla işi harmanlamak ve kendini kabul ettirmek gerekir. Sonrası zaten çorap söküğü gibi geliyor. Youtube kanalı kuracaklar nelere dikkat etmeli? Bir kere kendini en iyi ifade edebileceği alanı seçmeliler. Bu formattan çok var bizimki tutmaz diye düşünmesinler. Herkesin bir anlatım, sunum sekli vardır. Sen işin içine kendi ezgilerini katarsan fark yaratabilirsin. Çok fazla bilgisi ve fikri olmadığı konularla ve içeriklerle kanal kurup “bir başlayalım bakalım” kafasında değil “ben ne verebilirim” diye düşünürlerse daha mantıklı bir karar olur.

Youtube’de para kazanmanın kriterleri neler?

Bundan 6-7 yıl önce kanalı kurup direk para kazanmaya başlayabiliyordunuz. Sonra çok yoğun bir talep olunca Youtube belli başlı kurallar koydu. 1000 abone ve 4000 saat izlenme kuralı. Bunu tamamladıktan sonra aktif bir şekilde para kazanmaya başlıyordunuz. Fakat son güncelleme ile abone sayısı 500’e izlenme sayısı da 3000 saate çekildi. Fakat daha aktif olmadı. Aktif olması yakındır.

Eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Youtube’ye girecek veya hali hazırda yeni başlamış arkadaşlar için şu mesajı vermek isterim. Buradaki kanalınızın bir yatırım aracı olduğunu unutmayın! Bu yeni dijital dünya daha yeni başlıyor aslında. Geç kalmış gibi düşünmeyin. Youtube cesur ve çok çok profesyonel olmayan işleri her zaman sever, unutmayın!

  •   Etiket

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI