15-05-2024 21:52:03

Garanti BBVA'dan bankanın satılacağı haberlerine yalanlama: Tamamı asılsız

BBVA, Garanti BBVA hisselerinin satılacağına dair çıkan haberlerin tamamının asılsız olduğunu ve hiçbir temele dayanmadığını açıkladı.
Garanti BBVA'dan bankanın satılacağı haberlerine yalanlama: Tamamı asılsız

Avrupalı bankacılık devi BBVA'nın, Türkiye'deki iştiraki Garanti Bankası'nı satmayı düşündüğüne dair bir iddia ortaya atılmıştı. Garanti BBVA, bazı medya kuruluşlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, "Tamamı asılsız" ifadeleriyle iddiaları yalanladı.

GÜVEN VE BAĞLILIĞIMIZ TAM" AÇIKLAMASI

Bankadan Kamu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamada, BBVA'nın Banco Sabadell'i devralmak üzere sunduğu teklifin tamamının BBVA hisseleriyle finanse edilecek şekilde planlandığı belirtildi.

Açıklamada, "Teklifi finanse etmek için Garanti BBVA'daki hisselerin satılacağına dair çıkan haberlerin tamamı asılsız olup, hiçbir temele dayanmamaktadır. BBVA'nın Garanti BBVA'ya olan güveni ve bağlılığı tamdır." ifadelerine yer verildi.

KAP AÇIKLAMASI İLE BELİRSİZLİĞE SON

Bu açıklama, Garanti BBVA hisseleri hakkında piyasalarda oluşan belirsizliği gidermeyi ve yatırımcı güvenini sağlamayı amaçlıyor. GARANTİ BBVA, BBVA'nın kendilerine olan güveninin ve stratejik değerinin altını çizerek, satış söylentilerini kesin bir dille yalanladı.

  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI