22-05-2024 15:18:32

Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

İtalya'da yakalanan suç örgütü lideri Barış Boyun'un geçmişi merak konusu oldu. İşte adını işlediği cinayetlerle duyuran Daltonlar'ın elebaşı Boyun'un hayatı...
Barış Boyun kimdir? Daltonlar çetesi liderinin infaz karnesi epey kabarık

İtalya ve Avrupa'daki organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında Barış Boyun'un da yer aldığı 19 kişi gözaltına alındı.

Hakkında bir süredir kırmızı bülten bulunan Barış Boyun, 1984 doğumlu... Beraber hareket ettiği Bilal Yaman'ın 2017'de tutuklanması üzerine içinde bulunduğu organize suç örgütünün lideri oldu. Örgütün mali kaynağı silah kaçakçılığı, yasadışı bahis ve uyuşturucu ticareti olarak biliniyor.

TAŞERON CİNAYET ÇETESİ

Barış Boyun ve ona bağlı çeteler, Balkanlardaki mafya oluşumlarına para karşılığı taşeronluk yapıp cinayetler işleyerek gelir kaynağı sağlıyor. Sosyal medya hesapları üzerinden propaganda yapan çete, Anadolu kasabalarından gelen gençleri suç örgütüne tetikçi olarak katıyor.

İtalya polisi operasyonu böyle duyurdu: Çete örgütünün en çok aranan Türk patronu yakalandı

'Daltonlar çetesi'ne yönelik suçlamalar şöyle:

10 cinayetten sorumlu olan örgütün basında bilinen ilk cinayeti 21 Ekim 2021'de yaşandı. Kubilay Küçükaslan bir restoran çıkışı çete tarafından öldürüldü.Barış Boyun'un tetikçileri tarafından gece kulübü önünde silahlı saldırı ile öldürüldü. Saldırı Halil Ay liderliğindeki Anucur Çetesine yönelikti.
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI