02-05-2024 20:29:58

Amazon ormanları değil İstanbul! Tam 565 egzotik tür hayvan ele geçirildi

İstanbul polisi, hayvan kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Baskında aralarında yavru timsah, yılan, maymun, kuş gibi çeşitli egzotik hayvanların bulunduğu 565 canlıya el konuldu. 36 şüpheli ise gözaltına alındı.
Amazon ormanları değil İstanbul! Tam 565 egzotik tür hayvan ele geçirildi

İstanbul merkezli 15 ilde düzenlenen kaçakçılık operasyonunda ele geçirilen canlı türleri görenlerin ağzını açık bıraktı. Aralarında tarantula, piton, farklı türlerde maymunlar ve sakallı ejder gibi 565 egzotik hayvanın yakalandığı operasyonlarda, aralarında Orman Bakanlığı'nda görevli memurların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı.

HAYVAN KAÇAKÇILARI TEKNİK VE FİZİKİ TAKİBE ALINDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında hayvan kaçakçılığı yaptıkları değerlendirilen 11 kişiyi tespit etti. Ekipler şüphelileri 6 ay süreyle fiziki ve teknik takibe aldı.

KAÇAKÇILIK PARASINI AKLADILAR

Kent genelinde farklı tarihlerde yapılan operasyonlarda, aralarında Orman Bakanlığı'nda görevli memurların da bulunduğu 36 kişi gözaltına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından yapılan incelemede, şüphelilerin hayvanların satışından elde edilen geliri arsa, tarla almış gibi gösterip akladığı tespit edildi.

ELE GEÇİRİLEN TÜRLER ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

Yapılan çalışmalarda Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaret Konvansiyonu (CITES) kapsamında aralarında timsah yavrusu, komodo ejderi, parmak maymun, tarantula, papağan, geyik ve yılanların da bulunduğu 565 hayvan ele geçirildi. Operasyonlarda ayrıca, 18 adet hayvansal ürün, 52 adet çip, 1 adet çip okuma cihazı, 3 bin 215 adet hayvan halka bileziği ve silah da ele geçirildi.

9 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

Gözaltına alınan 36 şüpheliden 27'si işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden 9'unun işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
  •   Etiket
  •   Kaynak www.haberler.com

  YORUMLAR

0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
YUKARI